Welcome, Guest. Please Login
Lomechanik Forum


Pages: 1
25-8: ABLETON WORKSHOP (Read 205 times)
db
Lomek ArtistAliquando et
insanire iucundum
est

Posts: 214
25-8: ABLETON WORKSHOP
28. Jun 2007 at 16:30
 
Op 25 augustus organiseert 365mag.com in samenwerking met Doornroosje en Nijmeegsche Electronische Waar haar derde Ableton Live workshop en music technology showcase in Nederland.

Naast een introductie van Ableton Live 6, worden live optredens en demonstraties gecombineerd met een nieuw ‘meeting point’ voor productie talent en DJ’s. Naast workshops, zullen in deze en volgende edities gastprekers en spraakmakende artiesten worden uitgenodigd, en zullen belangrijke nieuwe innovaties aan het publiek worden getoond, zodat het programma zowel voor beginners als experts interessant is.

De eerste twee edities in de Sugar Factory in Amsterdam waren druk bezocht en het kon niet uitblijven dat Doornroosje als cultureel platform de workshops ook binnen hun programma wilde opnemen. Een kleine impressie van een van de eerste edities kan bekeken worden op de site van 365mag :
http://www.365mag.com/index.php?pg=evrw&recnum=786
http://www.365mag.com/index.php?pg=evrw&recnum=787

Ableton Live 6 en de Jazzmutant Touch Screen Controler ; Lemur
Voor deze Doornroosje editie staat er een demonstratie van de Jazzmutant Lemur touch screen controller op het programma. Deze splinternieuwe productie gadget werd al eerder op de eerste editie gepresenteerd en met succes (zie video’s). De Lemur wordt in ons land nog maar nauwelijks verkocht, maar wordt al wel gebruikt door vooruitstrevende artiesten als Kraftwerk, Richie Hawtin, en Modeselektor. Na een introductie van dit vooruitstrevende apparaat, zal het DJ/LIVE collectief van 365mag.com, 365LIVE! (o.l.v. Auke Ferwerda) zelf ook een Ableton live set verzorgen met deze nieuwe manier van optreden.

Maar er is meer:

Nintendo WII Mote vs Ableton by “WIIJ” Timski
De Nintento WII gameconsole maakt binnen de games wereld indruk met haar innovatieve controller, die fysieke bewegingen in 3d naar het scherm weet te vertalen. Dat de WII afstandbediening, ook wel de WIImote ook in combinatie met Ableton werkt bewijst WII DJ, of WIIJ Timski die zijn Ableton set er mee bestuurt, en daarmee op de voorpagina van de New York Times belandde. Nu is hij te gast om te demonstreren wat er met de WIImote en met Ableton allemaal te doen valt. Be prepared to be amazed!

Producer Masterclass by Medway
Medway (Jesse Skeens/USA) is een bekende producer uit de VS met talloze releases op het vermaarde Hooj Choons en het eveneens beroemde Britse Global Underground label. Hij heeft zich sinds kort in Amsterdam gevestigd, en is een instituut op het gebied van productie en mastering op alle platformen. Als een expert met jarenlange ervaring, zal hij een van zijn eigen tracks behandelen, om vervolgens een aantal van zijn tips & tricks uit de doeken te doen.

Het volledige programma ziet er alsvolgt uit:

  1. Workshop/Masterclass Ableton Live 6 (Wat is Ableton Live en tips & tricks voor beginners )
  2. Showcase Lemur Touchscreen controller (Hoe werkt deze en wat kan je er mee doen?)
  3. Showcase Ableton Live in combinatie met de Nintendo Wii Controler by WiiJ Timski
  4. Advanced Production Clinic door MEDWAY (USA/Global Underground)
kaartjes hier verkrijgbaar. Daarna heb je meteen toegang tot de Planet Rose van die avond! (waar ondergetekende zijn kekke abletontrucjes  Grin laat horen in de kleine zaal... Wink)
Back to top
 
 
View Profile | WWW   IP Logged
Jorg
Unter Mod

Posts: 652
Re: 25-8: ABLETON WORKSHOP
Reply #1 - 06. Jul 2007 at 12:30
 
leuk - ik had het al gehoord,, ga ik zeker heen...
Back to top
 
 
View Profile   IP Logged
Pages: 1